In de media

De VerbroederIJ in de krant en op TV

Afgelopen winter startte buurtbewoonster Hetty Oorbeek een petitie om handtekeningen te verzamelen voor De VerbroederIJ. De Telegraaf, Het Parool, AT5 en NH Nieuws besteedden er aandacht aan. Allemaal benadrukken ze het belang van De VerbroederIJ voor de buurt.

Eind september berichtte AT5 dat de gemeente De VerbroederIJ graag wil behouden. Er is dus wel hoop dat we wat langer mogen blijven, maar zeker is het nog niet. We wachten in spanning af! Zodra we ├ęcht zeker weten dat we kunnen blijven op deze plek laten we het natuurlijk weten en knallen we de champagne open. We houden jullie op de hoogte!

Het Parool en de Telegraaf besteedden er de volgende dag ook aandacht aan.

Op 29 september schreef De Telegraaf: “De VerbroederIJ verbindt sociale en zorgdoelstellingen met een commercieel bedrijf. Samen met de buurt worden initiatieven ontplooid.”

Lees het hele stuk hier.

Op 29 september stond er een stuk in het Parool. “De gemeente wil de sociaal-maatschappelijke functie van De VerbroederIJ behouden en ziet de stichting als enige gegadigde voor de huur van het terrein. De ontmoetingsplek zorgt volgens de gemeente voor verbinding en sociale cohesie, is met het uitdelen van voedselpakketten belangrijk in de strijd tegen armoede en biedt werkgelegenheid voor kwetsbaren.” Het is nog niet zeker of we kunnen blijven maar het voornemen is er in ieder geval.

Lees het hele stuk hier.

Parool 29-9-2022

Op 28 september besteedde AT5 aandacht aan De VerbroederIJ. “De VerbroederIJ is waardevol voor de stad en krijgt veel waardering uit de buurt.” We zijn erg dankbaar dat de gemeente van plan is het contract te verlengen.

Lees het hele stuk hier.

AT5 28-9-2029

Op 6 januari stonden we in het Parool. “De sociale buurtonderneming organiseert dansavonden, etentjes met buurtbewoners, muziekfestivals en buurtmarkten. Ook biedt ze plek aan andere sociale initiatieven zoals Helen’s Free Food Market, die wekelijks overgebleven voedsel in pakketten gratis uitdeelt aan buurtbewoners die het niet zo breed hebben.”

Lees het hele stuk hier.

Op 16 januari waren we op AT5 te zien. “Een plek waar iedereen welkom is. Voor een bakkie koffie, om te rommelen in de moestuin en ook is er dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Bekijk het hele filmpje hier.

AT5 16-1-2022

NH Nieuws bracht het item van AT5 ook. “De VerbroederIJ is een stadsstrand met horeca, er is een grote moestuin, en ook is er dagbesteding voor kwetsbare Amsterdammers.”

Lees het hele stuk hier.

NH Nieuws 16-1-2022

Op 20 januari stond dit stuk in de Telegraaf. “De VerbroederIJ vervult als horeca annex leerwerkbedrijf een belangrijke sociale functie in de kwetsbare Vogelbuurt. (…) Het initiatief heeft zichzelf bewezen en is van grote waarde voor de buurt.”

Lees het hele stuk hier.